SELKA Oy – keitä me olemme

SELKA-tiimi - julkiskalusteiden suunnittelu ja valmistus

Jo vuodesta 1985 asti toiminut kotimainen julkitilakalusteiden valmistaja SELKA on pitkän taipaleensa aikana kalustanut monia suomalaisille tuttuja kohteita. Olet saattanut istua valmistamamme pöytäryhmän ääressä muun muassa Itämeren risteilylaivoilla tai lukuisissa kahviloissa ja ravintoloissa ympäri Suomen.

Teemme tiivistä yhteistyötä Suomen johtavien kalustemuotoilijoiden kanssa.  Tuotevalikoimastamme löytyy esimerkiksi Tapio Anttilan, Timo Saarnion ja Markku Pakkasen suunnittelemia kalusteita.

SELKA Oy:n historia

Tarinamme alkoi jo 1980-luvun alussa Pohjan kunnasta ja elektroniikan tarpeisiin valmistettavista alumiinivaluista. Myöhemmin laajensimme kalustemarkkinoille ja aloimme tarjota korkealaatuisia kalusteratkaisuja erityisesti laivateollisuuden ja ravintoloiden tarpeisiin.

Maineemme kantautui kauas ja SELKAn alumiinivalettuja huonekalukomponentteja alettiin toimittaa myös ulkomaille –  huippuvuosina viennin osuus oli yli puolet tuotannosta.

Intohimoinen voimaviisikko

Yrityksemme ydintiimin intohimoiset visionäärit ovat Janne, Jari, Juha, Mika ja Matti. Heillä on vuosikymmenten kokemus korkealaatuisten kalusteiden valmistuksesta. SELKAssa pitkän uran tehneen voimaviisikon tavoitteena on vahvistaa kalustemarkkinoita suomalaisella osaamisella ja tarjota julkitilakalusteita, joissa tyylikkyys, ekologisuus ja kestävyys ovat pääosassa.

  • Työnjohtajana toimiva Janne tuntee SELKA-tuotteet ja asiakkaiden erityistarpeet lähes 30 vuoden kokemuksella. Johtotehtävien lisäksi Jannella on pitkä historia myös tuotannon puolelta, ja Jannen vahvuutena onkin kokonaisprosessien ymmärtäminen ja vaativienkin toiveiden täyttäminen.
  • Suomen nimekkäin hitsaaja Jari on työskennellyt SELKAlla jo yli 30 vuotta. Hänen rautaisen ammattitaitonsa ja luovuutensa ansiosta SELKA on voinut vastata asiakkaidensa haastavimpiinkin tarpeisiin. Jarin taidoilla ovat syntyneet muun muassa Moskovan Marriotin erikoispöydät sekä monet laivojen erikoiskalusteet, joilta vaaditaan tyylikkyyden lisäksi myös erityistä lujuutta – mikään haaste ei tätä miestä hidasta!
  • Juhan rakentaman uniikin tuotantomenetelmän ja tietojärjestelmän ansiosta Nastolassa sijaitsevassa tehtaassa valmistettavat kalusteet saadaan toimitettua asiakkaalle jopa kolmessa viikossa. Huippuunsa hiotun ja tiiviin tuotantoprosessin myötä kalustetilauksiin voidaan reagoida välittömästi, ja ne saadaan tuotantoon poikkeuksellisen nopealla aikataululla.
  • Reippaana kesätyöntekijänä SELKAssa 1990-luvun alussa aloittanut Mika on edennyt urallaan arvostetuksi ja pidetyksi tehtaanjohtajaksi, joka pitää langat käsissään ja navigoi saumattomasti asiakkaiden sekä työtekijöiden välillä. SELKAn työilmapiiri on niin hyvä, että suurin osa tehtaan työntekijöistä on ollut talossa jo lähes 30 vuotta, porukan nuorinkin jo yli 14 vuotta.
  • Jokapaikan höylänä toimii Matti, joka täydentää tiimitehokkuuden monipuolisella metallin tuntemuksellaan ja ammattitaidollaan. Kalusteiden kokoonpanija ja metallityön mestari Matti on aina siellä missä tarvitaan!

Nopeus on valttimme – tarvittaessa saamme toimitettua ravintolan kalustuksen alle kahdessa viikossa!

”Kerro mitä haluat ja me löydämme keinot tehdä toiveistasi totta!”

Aiemmat logomme: