Kalustesuunnittelu ja kalustevalmistus

Selka tarjoaa sisustussuunnittelijoille ja kalustevalmistajille valmiin palvelumallin. Autamme suunnittelemaan asiakkaan tarpeisiin sopivimman kalusteratkaisun. Teemme sen nopeasti ja laadukkaasti ja takaamme toimitusvarmuuden. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Selkan tehtaalla Nastolassa.

Tyypillisiä toteutettavia projektituotteitamme ovat metalliset pöydät ja pöydänjalustat, tuolit, sekä naulakot, joita valmistamme asiakkaan tarpeen mukaan projektikalustekohteisiin esimerkiksi laivoihin, hotelleihin ja ravintoloihin. Toteutamme haastavatkin rakenteet ja muodot nopeasti ja varmasti. Erilaisten pintakäsittelytekniikoiden avulla tuotteista tulee sekä kestäviä, että erilaisiin sisustuksiin sopivia. Jauhemaalaustekniikan avulla värivalikoimamme on laaja, pystymme valmistamaan tuotteita yli 150 RAL -värivaihtoehdolla.

Selka kalustesuunnittelu

 

Miten prosessi käytännössä etenee

Valmistamme tuotteita asiakkaan idean, piirustuksen tai 3D-mallin pohjalta. Käymme halutun tuotteen määrittelyn ja dokumentit ensiksi asiakkaan kanssa läpi ja muokkaamme kokemuksemme pohjalta niistä uuden tuotteen. Kun olemme keskustelleet asiakkaan kanssa ja tutustuneet määrittelyihin ja dokumentteihin, alamme heti tehdä näkyvää työtä.

Keskustelut eivät veny viikosta toiseen, vaan käytämme ohjelmistoja, joilla ensimmäiset luonnokset visualisoidaan erittäin nopeasti.

Yksityiskohtien ratkaisuista keskustellaan konkreettisella tasolla. ”Onko tämä detalji juuri sellainen, jota kuvasit?” ”Haluttu ratkaisu vaatii tällaisen teknisen toteutuksen tai rajapinnan: näyttääkö se sopivalta tarkoitukseesi?”

Kun luonnokset on hyväksytty, aletaan valmistamaan prototyyppiä, jota varten tilataan tarvittavat osat. Meillä on tehtaan lattiatasolla kokeneita tekijöitä, jotka varmistavat jo tässä vaiheessa, että valitut ratkaisut ovat toteuttamiskelpoisia ja kalusteista tulee sellaisia, että ne kestävät kovaakin käyttöä julkisissa tiloissa.

Pitkä kokemuksemme kalusteiden valmistuksesta ja viennistä takaavat myös sen, että meillä on kokonaisymmärrys siitä, miten tuote saadaan ehjänä perille loppuasiakkaalle. Ymmärrämme logistiikan, pakkaukset, varastoimisen ja kuljetuksen konteissa ympäri maailmaa.

Yksityiskohtien ohella osaamme kysyä myös isossa kuvassa oikeat kysymykset.

Mikä on visio tuotteesta? Haluaako asiakas tehdä yksittäiseen projektiin pienen erän tuotteita vai haluaako hän myydä sitä isommilla volyymeilla? On olemassa monenlaisia valmistusmalleja: me ymmärrämme liiketoiminnan vaatimukset ja osaamme tehdä oikeat valinnat.

Kaikkein mieluimmin lähdemme luomaan asiakkaan kanssa pidempää yhteistyösuhdetta.

Tarvittaessa apunamme toimii kattava ja erinomainen partneriverkostomme, jonka avulla hallitsemme laajatkin kokonaisuudet.

Kalustevalmistus

Selka on valmistanut kalusteita julkisiin tiloihin jo yli 30 vuoden ajan. Monet vakiomallistomme tuotteet ovat saaneet alkunsa ensiksi asiakastarpeesta tai projektista, johon olemme suunnitelleet ja valmistaneet tuotteita. Metallikalusteasiantuntijamme osaavat varmistaa tuotteiden tukevuuden ja kestävyyden haastavissakin olosuhteissa, kuten ravintoloissa tai matkustajalaivoilla. Monet vakiomallistomme kalusteet ovat räätälöitävissä mitoiltaan ja väreiltään asiakaskohteisiin sopiviksi.

Joustava ja nopea tuotekehitys on tekemisemme ytimessä. Oman tuotekehitystiimimme lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä suomalaisten, palkittujen kalustemuotoilijoiden kanssa mm. Ari Kanerva, Yuki Abe ja Tapio Anttila. 

Yuki Abe on suunnitellut Selkalle Hiili -pöydänjalustat.

Ari Kanerva on suunnitellut Selkalle mm. Mahtuva ja Sopiva -pöytäsarjat.

Selkan monikäyttöpöydillä Mahtuva, Sopiva ja Electro on suomalaisesta muotoilusta kertova Design From Finland -merkki. Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, joka edustaa vahvasti suomalaista muotoiluosaamista. Merkki kertoo, että yritys on investoinut ammattimaiseen muotoiluun ja saavuttanut liiketoiminnallista hyötyä muotoilun avulla. Käyttäjälähtöisyys on myös ensisijainen vaatimus merkin saamiseksi. Lisäksi kaikilla Selkan tuotteilla on avainlippumerkki, joka kertoo suomalaisesta työstä.

   Selkan tuotteet valmistetaan Suomessa, merkkinä siitä avainlipputunnus.

 

OEM -valmistuskumppani

Toimimme OEM-valmistuskumppanina suomalaisille design-kalusteyrityksille. Haluamme olla palveleva tuotekehityskumppani. Kun asiakkaalla on tarve, me tutkimme, miten sen saa täytettyä.

SELKA luo toimittajien, OEM-asiakkaiden ja loppukäyttäjien välille kustannustehokkaan ketjun, joka tarjoaa lisäarvoa kaikille osapuolille.

OEM-valmistuskumppanina vastaamme tuotteesta kokonaisuutena aina valmistuksesta paketointiin. Lisäksi tarkastamme tuotteiden laadun ja toimitamme ne suoraan loppuasiakkaalle.

Teemme tarpeen mukaan kokoonpanoa ja varastoimme asiakkaan komponentteja. Tällöin voimme kasata ja toimittaa tuotteet tilausten mukaan.

Mikä on asiakkaan saama hyöty

Haluamme poistaa asiakkaalta turhan stressin ja vaivannäön. Huolehdimme yksityiskohdista ja takaamme aikataulussa pysyvän sovitun lopputuloksen. Asiakkaan aika vapautuu oman ydinliiketoiminnan hoitamiseen.

Suoriudumme niin pienistä kuin isoistakin asiakkaista, tilauksista ja volyymeistä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Alihankintapalvelumme

Valmistamme alihankintana niin kokonaisia tuotteita kuin komponentteja, pienille ja suurille yrityksille. Alihankinta on vaihtelevissa suhdanteissa erinomainen riskienhallintakeino, jonka kustannukset ovat helposti seurattavissa. Kun osan työstä hoitaa laadukas alihankkija ydintoimintanne ulkopuolelta, voitte rauhassa keskittyä omiin vahvuuksiinne.

Selka metallikalustevalmistaja