Materiaalit

 

Selkan tuotteet tunnetaan niiden kestävyydestä. Vuosikymmenien kokemus kalusteiden valmistuksesta ravintoloihin ja risteilyaluksiin ovat kerryttäneet kokemusta julkisten tilojen laatuvaatimuksista. Pääraaka-aineena käytämme terästä ja alumiinia, joita voidaan kierrättää lähes loputtomiin.

 

“SELKA -pöytien ainut vika on, etteivät ne mene koskaan rikki.”

 

Metalleista valmistetut kalusteosat ovat kestävyyden vuoksi erittäin pitkäikäisiä. Kalusteen elinkaarta pidentää myös se, että metalliosat voidaan myös kunnostaa, mikäli niiden pinta on kulunut käytössä tai muuten vaurioitunut. Käytämme tuotteissamme aina julkitiloihin soveltuvia metallivahvuuksia ja pintakäsittelyjä.

Saatavilla olevat materiaali löytyvät kunkin tuotteen tuotesivulta löytyvistä materiaalitiedoista. Tältä sivulta löydät yleistä tietoa materiaaleista ja pintakäsittelyvaihtoehdoista sekä RAL-värikartat.

SELKA RAL värit

Metallit, pintakäsittely ja värikartat

Metalliset kalusteosat voidaan jauhemaalata tai kromata. Jauhemaaleissa yleisimmin käytetty kiiltoaste on kiiltävä, joka on helppo pitää puhtaana. Kiiltäviä RAL Classic -värikartan sävyjä löytyy varastosta n. 150 kpl. Maalatuille kulutuspinnoille, kuten sohvapöytien kansiin tai pöytien alalaippoihin, suosittelemme Fine texture mattapintaista tekstuurimaalia. Löydät värikartat alla olevista linkeistä.

 

RAL Classic -värikartta (kiiltävä)

Fine texture -värikartta (matta, tekstuuripinta)

 

Lisäksi erityiselle kulutukselle joutuvissa kohteissa, kuten yökerhot ja ravintolat, suosittelemme pöydänjalustoihin Antiscratch -maalia, jota on saatavilla mustana.

 

Alumiini

Metallisista materiaaleista kulutusta kestävä vaihtoehto on myös kiillotettu tai harjattu alumiini. Tätä menetelmää voidaan käyttää laippajalkaisissa pöytien ja tuolien jalustoissa. Alumiinilaipat (AlSi12Cu) ovat valmistettu lähes 100 % kierrätetystä materiaalista ja ne ovat sekä kestäviä, että kevyitä. Alumiinia voidaan myös maalata.

SELKA alumiinilaipat

Erikoismateriaalit

Valmistamme kalusteita myös erikoismateriaaleja vaativiin kohteisiin, kuten terasseille ulkokäyttöön ja risteilyalusten kansille. Tällaisissa kohteissa käytämme ilmaston vaatimia materiaaleja, esimerkiksi haponkestävää (AiSi316L) tai kuumasinkittyä terästä. Haponkestävä teräs voidaan joko harjata (satiiniharjaus), kiillottaa tai jauhemaalata.

Kysy lisä erikoismateriaaleista ja pintakäsittelyistä sales@selka.fi.

 

Kannet

Yleisimmin käytetyimmät kansimateriaalit ovat reunanauhoitettu laminaatti, massiivilaminaatti tai viilupintainen .mdf. Pieniä pöydänkansia (max. 70 cm halk.) voidaan valmistaa myös alumiinista, jolloin pöytä saadaan sävytettyä jalustan kanssa samaan väriin. Levykansissa käytämme yhteistyökumppaneidemme julkitilastandardien mukaisia materiaaleja (Esim. tai asiakas voi yhdistää mallistomme pöydänjalustaan kohteeseen sopivan materiaalin. Kysy lisää vaihtoehdoista sales@selka.fi.

 

Verhoilukankaat

Verhoilukankaan valinnassa otamme huomioon käyttökohteen vaatimukset ja käytämme ainoastaan julkitilastandardien mukaisia kankaita. Voit valita kankaan joko yhteistyökumppaneidemme valikoimista mm. Material Cabinet, Orient-Occident, Gabriel, Kvadrat ja Lauritzon tai voimme verhoilla kalusteen asiakkaan toimittamalla kankaalla. Pyrimme valmistamaan tuotteemme niin, että niiden verhoiluosat ovat myöhemmin irrotettavissa ja kunnostettavissa.

SELKA Materiaalit